Over Sensus-methode

Gemeente-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Waardestroom optimalisatie met Sensus BPM Software

Het toenemende aantal taken die gemeenten toegewezen krijgen vanuit de overheid en de hogere verwachting van burgers vereisen een steeds efficiëntere werkwijze binnen gemeentelijke organisaties. In allerlei verbetermethodieken, zoals Lean, Value Stream Mapping, Agile en Scrum, wordt de focus steeds meer gelegd op het meten van de toegevoegde waarde binnen processen en het sturen op deze data. Dit staat bij veel gemeenten dan ook hoog op de agenda.

Inefficientie in processen zit vaak in wachttijd en bewerkingstijd. Door de verschillende processtappen beter op elkaar af te stemmen kan de wacht- en bewerkingstijd aanzienlijk worden verbeterd, waardoor de dienstverlening aan de klant, de burger, sneller en naar hogere tevredenheid wordt afgehandeld.

Sensus BPM Software maakt het mogelijk om waardestoom optimalisatie uit te voeren binnen uw gemeentelijke processen. Met de waardestroom optimalisatie van Sensus-methode meet u exact hoeveel wacht- en bewerkingstijd er in uw processen voorkomt en waar de verbeterpunten liggen. U krijgt direct inzicht heeft in de meest efficiënte werkwijze.

Een snelle manier om uw gemeenlijke processen te optimaliseren en verbeteren!

6

Bekijk Waardestroom Optimalisatie Voorbeeld Video

Zo werkt het

=

1. Werk een proces uit

Zoals bijvoorbeeld het proces Aanvragen bouwvergunning.

=

2. Vul de bewerkings- en wachttijd in per activiteit

De duur van een intake, het beoordelen van de aanvraag en het aanmaken van een legesbrief etc.

=

3: Scenario’s

Werk hiervan, bijvoorbeeld 2, verschillende scenario’s uit. Wijzig bijvoorbeeld volgorde van processtappen of andere functionaris, met bijbehorende doorlooptijd.

=

4. Export

Maak in Sensus BPM Software een Excel export.

=

5. Vergelijk en kies het beste scenario!

De export laat u exact zien hoeveel wacht- en bewerkingstijd u per activiteit heeft en op welke processtappen winst te behalen valt. Kies uw meest waardetoevoegende scenario!

Wilt u dit ook doen binnen uw gemeente? We geven u gratis telefonisch advies hoe u dit het makkelijkst inricht. Bel ons!

Interesse?

Neem gerust contact met ons op!

 

088 888 7777

Of vul het contactformulier in!

Vul het formulier in en we geven u vrijblijvend (online) een demonstratie hoe u dit snel en gemakkelijk uitvoert! Maak een vliegende start met waardestroom optimalisatie!