Over Sensus-methode

Gemeente-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Datasjabloon Proceselementen

Eenvoudig uw procesinformatie vastleggen in Sensus BPM Software

Processen bestaan uit een aantal basiselementen, zoals bijvoorbeeld doel, KPI’s, risico’s en maatregelen. Gezamenlijk vormen zij het raamwerk van een proces, de processtructuur. De Sensus-methode maakt gebruik van acht proceselementen op memoblaadjes, waarmee u alle gewenste informatie van het proces kan vastleggen. U brengt het hoe en waarom van een te beschrijven proces in kaart. Deze informatie kunt u rechtstreeks overzetten in de Sensus BPM Software aan de hand van de proceselementen datasjablonen.

Datasjablonen gratis te downloaden

Gebruik het proceselementen datasjabloon om de processtructuur ook eenduidig bij de procespublicatie in de Sensus BPM Software te kunnen vastleggen en weergeven. Download hieronder het zip-bestand ‘Proceselementen datasjabloon’ en pak dit bestand uit. Sla het .seb bestand op de gewenste locatie op. Onderstaande handleiding vertelt u vervolgens precies hoe u de datasjablonen kunt importeren in de Sensus BPM Software. Let op: De Sensus BPM Modeler applicatie is vereist om gebruik te kunnen maken van het datasjabloon. Download hier een trial versie.

Downloaden

Proceselementen datasjabloon (zip 6kB)

Handleiding om het datasjabloon te installeren (pdf 1030kB)

Proceselementen aanschaffen

Koop hier de bundel van 10 posters en een map met proceselementen, als duidelijke richtlijnen om uw processtructuur in kaart te brengen.

Bekijk het in onze webstore

Prestatie indicatoren vastleggen in Sensus BPM Software

Probeer Sensus BPM Software 1 maand

Download trial