Over Sensus-methode

Gemeente-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Werkprocessen Burgerzaken kant en klaar beschikbaar

De NVVB (Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken) is een verregaande samenwerking aangegaan met Sensus-methode®. De vereniging treedt hiermee in de voetsporen van een groeiend aantal Nederlandse gemeenten, die Sensus-methode inzet om de Werkprocessen Burgerzaken te beschrijven en verder te verbeteren.

 

De landelijke referentiemodellen voor Werkprocessen Burgerzaken omvatten momenteel ruim 70 primaire werkprocessen bij Burgerzaken. Aan al deze referentiemodellen zijn systeem-procesbeschrijvingen (interne audit, verbeteren, klanttevredenheidsonderzoek en documentbeheer) toegevoegd. De referentiemodellen voldoen hiermee aan ISO-normen. Gemeenten die ermee werken kunnen dan ook ISO-certificering (9001 : 2000) voor hun eigen, beschreven processen aanvragen én krijgen.
De methodiek van Sensus-methode sluit aan bij de eisen die de NVVB stelt en zelfs méér dan dat. Alle Werkprocessen Burgerzaken van de NVVB zijn beschikbaar in de Sensus-methode, zodat men er eenvoudig mee kan werken in de bibliotheekfunctie van de Sensus-software. Hier kunnen alle gemeenten de Werkprocessen Burgerzaken gemakkelijk in updaten en worden de processen automatisch bijgewerkt bij wijzigingen door de NVVB.

 

Inzage in NVVB Processen voor leden

Voor leden van de NVVB hebben wij alle Werkprocessen Burgerzaken online beschikbaar gesteld, geheel beschreven volgens de Sensus-methode. Bekijk de NVVB Werkprocessen, inclusief de links naar de NVVB Beslisbomen online.

 

Heeft u een abonnement op de NVVB Werkprocessen Burgerzaken maar (nog) geen wachtwoord van ons ontvangen? Neem contact met ons op en wij voorzien u van een gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen in de webviewer van de Sensus-software, zodat u toegang krijgt tot alle NVVB Werkprocessen in de Sensus-software.

Geen NVVB lid?

Bent u geen lid van de NVVB maar wilt u wel zien hoe de Werkprocessen Burgerzaken zijn vastgelegd volgens de Sensus-methode? Bekijk een gratis voorbeeldpublicatie van het ‘Geboorteproces’.

Heeft u vragen over de NVVB Werkprocessen?

Neem contact met ons op