Over Sensus-methode

Gemeente-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Voorbeeldprocessen voor gemeenten

De veranderende rol van de overheid maakt het belangrijk om als organisatie snel in te kunnen spelen op veranderingen. Procesmanagement is de manier op grip hierop te krijgen. Om gemeenten te ondersteunen bij het op orde brengen van de processen kunnen wij u op verschillende manier van dienst zijn.

Sensus-methode heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van procesmanagement bij gemeenten en jarenlang veel ervaring. Met deze kennis en ervaring hebben wij diverse procesmodellen uitgewerkt die wij graag willen delen met gemeenten die nog niet goed op weg zijn met het op orde brengen van hun processen.

Daarom biedt Sensus-methode direct inzicht in alle gepubliceerde processen. Voor klanten van de Sensus-methode zijn de processen bovendien gratis verkrijgbaar in Sensus-formaat. De NVVB Werkprocessen zijn gratis toegankelijk voor leden van de NVVB.

“Na jarenlang bij veel gemeenten over de vloer te zijn geweest, weten wij van het reilen en zeilen en de problematiek waar men tegenaan loopt. Alle kennis en ervaring is verwerkt in diverse procesmodellen voor Gemeenten, zoals een GEMMA procesarchitectuur. Ik ben bovendien lid van de NVVB werkgroep. Voor leden van de NVVB, die een abonnement hebben op het procesmodel, stellen wij de NVVB Werkprocessen Burgerzaken gratis online beschikbaar. Ook bijvoorbeeld baliemedewerkers kunnen de processen online inzien. Deze referentiemodellen kunt u gebruiken om zelf een start te maken met uw proceshuis en het verder op maat te maken voor uw organisatie!”

Gregor Dekkers

Directeur, Sensus-methode

NVVB Werkprocessen

Voor leden van de NVVB hebben wij alle Werkprocessen Burgerzaken online beschikbaar gesteld in Sensus BPM Software. Bekijk de NVVB Werkprocessen, inclusief de links naar de NVVB Beslisbomen online.

NVVB Geboorteprocessen

Bent u geen lid van de NVVB maar wilt u wel zien hoe de Werkprocessen Burgerzaken zijn vastgelegd volgens de Sensus-methode? Bekijk een gratis voorbeeldpublicatie van het ‘Geboorteproces’.

GEMMA procesarchitectuur

GEMMA procesarchitectuur

De Gemma-procesarchitectuur is onderdeel van de Gemeentelijke Model Architectuur (GEMMA). Om gemeenten te ondersteunen bij het op orde krijgen van processen, volgens de Gemma procesarchitectuur, heeft Sensus-methode de Gemma procesarchitectuur uitgewerkt in Sensus-software. Evenals Gemma, maakt Sensus-methode onderscheidt in aard en niveau van processen. Bekijk de procesarchitectuur in Sensus-sofware!

Processtructuur voor gemeenten

Processtructuur voor gemeenten

Op basis van opgedane kennis en ervaring bij vele gemeenten in Nederland en België, hebben gespecialiseerde consultants van de Sensus-methode een standaard processtructuur en enkele voorbeeldprocessen uitgewerkt. Deze processtructuur kunt u eventueel aanpassen aan uw specifieke situatie. Bekijk de processtructuur in de Sensus-software!

Model DSP

Model DSP beschikbaar in de Sensus-software

De algemene processen binnen het model-DSP kunt u met behulp van de Sensus-software integreren en toespitsen op uw eigen organisatie. U kunt de verzamelde informatie publiceren en is daarmee ook gemakkelijk in te passen in uw bedrijfsvoering.