Over Sensus-methode

Gemeente-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Onze klanten

De procesmanagementaanpak van Sensus-methode wordt binnen allerlei gemeenten toegepast, van groot tot klein. Hieronder de ervaringen van enkele gebruikers van de Sensus-methode en -software. Zij delen graag hun ervaringen met u!

Wat onze klanten zeggen

Zij vertellen u graag meer over ons!

“Sensus BPM Software helpt ons om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden, processen in kaart te brengen en vast te leggen. We kunnen het procesgericht werken hiermee verder ontwikkelen binnen de organisatie, omdat  processen met deze software uniform beschreven kunnen worden en – gepubliceerd voor de medewerkers”

Dolores Heide

Gemeente Amsterdam Zuidoost

“Het is belangrijk de processen visueel te maken voor de gebruikers. Daardoor wordt direct duidelijk waar de pijnpunten zitten en kunnen we meteen een verbeterslag maken. Het fijne van de Sensus-methode is dat je wordt gedwongen de processen vast te leggen met slechts 8 iconen. De magnetische iconen op het whiteboard maken de processen tastbaar, je houdt de mensen actief en betrokken tijdens het beschrijven van een proces!”

Daan Broekman

Gemeente Haarlemmermeer

De ambitie van de gemeente Almelo is het eenduidig vastleggen en transparant maken van alle werkprocessen. Het HRM procesmodel van Sensus-methode, uitgewerkte HRM processen met daarin alle relevante wet- en regelgeving, biedt een vliegende start voor de gemeente. “We passen deze processen aan onze organisatie aan en maken het eigen, zodat we dit snel op orde hebben.”

Mariëlle Kamphuis

Gemeente Almelo

… en veel meer gemeenten!

Wilt u meer weten?

Neem contact op