Over Sensus-methode

Gemeente-processen.nl is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Nieuws

Sensus-methode verzamelt nieuws over procesmanagement, verbeter- en kwaliteitsmanagement en houdt u op de hoogte van nieuws voor gemeenten en ontwikkelingen rondom Sensus-methode en Sensus BPM Software.

Sensus-methode gaat samenwerken met ProcesPunt

Sensus-methode heeft de handen ineen geslagen met ProcesPunt. ProcesPunt ondersteunt sinds jaar en dag gebruikers van onder andere Perceptive Process Design (waaronder vele gemeentes) bij de implementatie van het systeem. ProcesPunt breidt nu haar productenportfolio uit met de Sensus-methode en Sensus BPM Software.

Lees meer

Koppeling NVVB – HBA positief ontvangen door gemeenten

De koppeling tussen NVVB Werkprocessen en het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) is positief ontvangen door de respondenten van de enquête onder Nederlandse gemeenten. De enquête is gehouden naar aanleiding van een proef van de NVVB, HBA en Sensus-methode.

Lees meer

Gemeente Haarlemmermeer van start met efficiënte HRM processen

Gemeente Haarlemmermeer heeft Sensus BPM Software aangeschaft om alle werkprocessen in kaart te brengen, eerst op het gebied van HRM. Het doel van het project is processen beter op elkaar af te stemmen en inefficiënties en dubbelwerk weg te nemen zodat de gemeente zich nóg beter kan focussen op haar kerntaak: dienstverlening aan de burgers.

Lees meer

GEMMA procesarchitectuur uitgewerkt

Onze gemeente-specialisten zijn de afgelopen tijd bezig geweest de procesarchitectuur van GEMMA uit te werken in Sensus BPM Software.

De GEMMA-procesarchitectuur geeft een overzicht van alle gemeentelijke processen.

Lees meer

Procesgericht werken bij Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost

“Sensus BPM Software helpt ons meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden, processen in kaart te brengen en vast te leggen. We kunnen procesgericht werken hiermee verder ontwikkelen binnen de organisatie, omdat processen met deze software uniform beschreven kunnen worden en – gepubliceerd voor de medewerkers”.

Lees meer

Strategische keuze Gemeente Nijkerk voor Sensus-software

De gemeente Nijkerk, bestaande uit de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken en buurtschappen Holkerveen, Driedorp en Appel, is een gemeente met 40.618 inwoners. Om haar dienstverlening te optimaliseren maakt Gemeente Nijkerk de strategische keuze voor Sensus BPM Software.

Lees meer

Gemeente Almelo van start met Sensus-software

De keuze voor Sensus BPM Software was door gemeente Almelo vrij snel gemaakt. “De methode en software leggen processen vast met acht eenvoudige iconen, waardoor de processen voor iedereen begrijpelijk zijn. Met name ook de publicatiemogelijkheden van Sensus-software spreken ons erg aan. We vinden het belangrijk dat de processen voor iedereen vindbaar zijn!”

Lees meer