amsterdam zuidoostGemeente Amsterdam heeft de ambitie effectiever en efficiënter te werken en heeft steeds meer aandacht aan voor de processen die daarbij horen. Kennis van en afspraken over processen zijn belangrijk voor de hele organisatie. “Sensus BPM Software helpt ons om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden, processen in kaart te brengen en vast te leggen. We kunnen het procesgericht werken hiermee verder ontwikkelen binnen de organisatie, omdat  processen met deze software uniform beschreven kunnen worden en – gepubliceerd voor de medewerkers”, vertelt Dolores Heide van Stadsdeel Zuidoost.

Gemeente Amsterdam

De gemeentelijke organisatie van de Gemeente Amsterdam bestaat uit zeven bestuurscommissies (stadsdelen): Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid en Zuidoost. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders Amsterdam. Stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.